Minőség, verhetetlen áron!

Kijelzővédő fólia

Kijelzővédő fólia

Mindenképpen jó választás ne hagyja ki!
Válasszon az Ön igényeinek megfelelő, és a telefonjára tökéletesen passzoló kijelzővédő fóliát!

Oldalak

Mára már számtalan féle-fajta közül választhat, egészen a szinte gyémántkeménységűn át, az ultra vékony öngyógyuló kijelzővédő fólián keresztül, a folyékony fólia, a hajlékony-flexibilis fóliától elkezdve a 2D -3D-s kijelzővédő fóliáig! Ugye mennyi lehetőség?

Ön sem tud dönteni? 
Ezért van az iSteve, mi segítünk eligazodni a különböző méretek és fajták között, együtt biztosan megtaláljuk az önnek megfelelő kijelzővédő fóliát! J
Vegyük sorra őket, mely fajták milyen jellemzőkkel, tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy egyszerűbb legyen a döntés.
Ezek egyszerűbben 3 csoportra oszthatók:
Az üvegfóliák, a fóliák, és mostanság egyre jobban elterjedő flexibilis fóliák.

 

Kezdjük is mindjárt az egyik legegyszerűbbel, a sima műanyag kijelzővédő fólia:

A”sima” fólia:

A kijelzővédő fóliák, legrégebbi típusa. Igazából a karcokon kívül nem sok mástól védték a telefonjainkat, de szerettük. Igazán kis vékonyak voltak, viszont könnyen és gyorsan elhasználódtak.

Ez a típus azoknak való, vagy volt való, akik úgy tudtak vigyázni a telefonjukra, mint a szemük fényére.

Tulajdonságai:

-bonyolultabb, nehézkes felhelyezés

-kisebb karcoktól véd csak

-felbuborékosodik idővel

-bemattul a használat során

-nem adja vissza a kijelző tökéletes éles képét

-meglátszik az ujjlenyomat a fólián

-nincs zsírtaszító rétege

-nem hőálló

-nem ütésálló

-nem védi a szemet

-befolyásolhatja a kijelző érzékenységét

-nem véd a törésektől

-olcsóbbak, mint a komolyabb védelmet nyújtó társaik.

Ezekről ennyit, térjünk is át az egyel jobb minőségű és kicsit magasabb árkategóriájú már üveg kijelzővédő fóliára.

 

2D-s kijelzővédő fólia, üvegfólia.

Ez az a kijelzővédő fólia, amit az emberek többsége használ. Ha ránézünk egy telefonra, egyből szembetűnik, hogy rajta van e ez a típusú kijelzővédő fólia vagy nincs.
Jellemzői közé tartozik, hogy nem fedi le teljesen,100%-osan a telefonunk képernyőjét, így mint egy kis üres peremet hagyva körben, szegélyek nélkül van szabadon a kijelzővédő fólia a készülékünkön.

Ahogy a képen is látható, ez természetesen ez csak egész jó, mert Murphy soha nem alszik, sőt mindig akkor „dolgozik” mikor nem kellene, így biztosak lehetünk benne, ha egy kavicsos talajra ejtjük a telefonunkat, vagy csak simán kiesik a kezünkből bárhol, tuti arra a részre fog ráesni, amit nem takar a kijelzővédő fólia, ráadásul olyan szerencsétlenül, hogy akár a fólia épen is marad, de alatta a kijelzőnk pókhálósra törik. (Láttunk már ilyet sajnos)
Nem mondom, hogy ez a típusú kijelzővédő nem védi a telefonunkat, mert tökéletes védelmet nyújt az apró karcolásoktól, zsebkarcoktól, a kisebb, nagyobb, de inkább kisebb esésektől. (Főként szobában a szőnyegre  ) De ha biztosabb védelmet szeretnénk, nem felttlenül ezt a típust kell választanunk.

Tulajdonságai:

-könnyű felhelyezés

-karcálló

-ütésálló

-törésálló

-nem mattul be

-tökéletesen éles képet mutat

-nem befolyásolja a kijelző használhatóságát

-zsírtaszító réteggel van ellátva

-víztaszító réteg

-lágy tapintás

-nagyon tartós

-ujjlenyomatmentes

-9H keménységű üvegfólia

 

Régebben csak ilyen „kisebb” kijelzővédő fóliák voltak, ugyanis léteznek olyan telefonok, amelyeknek a kijelzői a széleiken íveltek, így ha méret azonos, teljes képernyőt takaró fóliát próbáltak volna felhelyezni rájuk, azok nem tapadtak volna oda a kijelző szélein.
Ahogy teltek múltak az idők, egyre fejlettebb lett a technológia, jöttek az újítások, és elkezdtek megjelenni a 3-4-5-6 D- s kijelzővédő fóliák.

 

 

3D-s kijelzővédő fólia, üvegfólia:

Ahogyan a képen is látni lehet, ezt a fajta kijelzővédőt már „nem lehet látni” a telefonunkon.
Nincs szembetűnő eltérés a kijelző végei és a fólia pereme között, mivel nincsen perem.
Azaz van pereme, de nem a kijelző széleitől 2-3mm-re helyezkedik el, hanem méretazonosan, teljes felületen takarja a kijelzőt, így észrevehetetlenül védi azt a mindenféle ütéstő, eséstől, karcolástól. És ha kavicsos talajra is ejtjük rá a telefonunkat, akkor is (jóesetben) tökéletesen ép marad a kijelzőnk a fólia alatt! J

Igazán, masszív kemény anyagból készülnek, így szinte 100%-os védelmet nyújtanak a telefonunknak. Azért csak szinte, mert tökéletes védelem mint tudjuk nincsen, nem létezik... mi lenne a telefonszervizesekkel ha nem törnének el a kijelzők?


Itt kell megemlítenem a különböző több D-s fóliákat mint a 4D, 5D, 6D...és a többi.
Láttam már olyat is, hogy 111 D. Igen, Száztizenegy D.
Itt a D-k közötti különbségek, igazából annyiból tevődnek össze, hogy a magasabb számú D, mindig az előzőnek a továbbfejlesztett változata, és így jobb, erősebb és nagyobb védelmet nyújt..
Azt azért ne felejtsük el, hogy mindegyik a 3D-ből indult ki, szóval ha egy kijelzővédő fólia 3D-s, az már a lehető legnagyobb védelmet nyújtja, a többi csak ráadás.

Én személy szerint erre a 3D-s kijelzővédő fólia típusra esküszöm.
Szerintem nem volt még összességében 5 percet egyik telefonom sem, hogy ne legyen rajta 3D-s üvegfólia.
Bízom magamban, de azért jobban szeretek biztosra menni, és mindent megtenni annak érdekében, hogy megvédjem a telefonomat a külső behatásoktól és talán egy kicsit magamtól is. J

Tulajdonságai:

-könnyű felhelyezés

-karcálló

-ütésálló

-törésálló

-nem mattul be

-tökéletesen éles képet mutat

-nem befolyásolja a kijelző használhatóságát

-zsírtaszító réteggel van ellátva

-víztaszító réteg

-ujjlenyomatmentes

-9H keménységű üvegfólia

-lágy tapintás

-nagyon tartós

 

Flexibilis fólia:

Megvan miden benne amire egy kijelzővédő fóliának szüksége van. Egyesíti a törés és karcállóságot, mindemellett rugalmas flexibilis anyagból készült. Leeséskor jobban elnyeli az ütéseket mint egy üvegfólia, tehát egy olyan ember számára talán jó befektetés lehet, aki gyakran ejti ki a kezéből a telefonját. 

Tulajdonságai:

-könnyű felhelyezés

-karcálló

-ütésálló

-törésálló

-nem mattul be

-tökéletesen éles képet mutat

-nem befolyásolja a kijelző használhatóságát

-zsírtaszító réteggel van ellátva

-víztaszító réteg

-ujjlenyomatmentes

-9H keménységű üvegfólia

-lágy tapintás

-nagyon tartós

 

Öngyógyuló kijelzővédő fólia:

Már a neve is szimpatikus. Öngyógyuló. Na persze ez nem azt jelenti, hogy ha eltörik akkor összeforr magától, bár jó is lenne, viszont nem törik el, és ebben itt a „varázslat”
Összetételének köszönhetően és a hidrogél segítségével, ezt a fajta kijelzővédő fóliát lehetetlen összetörni, csak összekarcolni lehet, viszont, ha összekarcoljuk, és az a karc, nem túl mély, akkor a kijelzővédő fólia képes a hidrogél segítségével újra úgymond kisimulni, eltűntetni a kisebb karcolásokat, így a telefonunk ideális esetben szinte tökéletesen karcmentes lehet.
Hát nem csodálatos? 
Mindemellett ultravékony, szóval aki nem szereti a vastagabb típusú, ámde kemény kijelzővédőket azok számára nyújt tökéletes megoldást ez az öngyógyuló fólia.

Tulajdonságai:

-könnyű felhelyezés

-karcálló

-ütésálló

-törésálló

-nem mattul be

-tökéletesen éles képet mutat

-nem befolyásolja a kijelző használhatóságát

-zsírtaszító réteggel van ellátva

-víztaszító réteggel is el van látva

-ujjlenyomatmentes

-9H keménységű üvegfólia

-lágy tapintás

-nagyon tartós

 

Kijelzővédő folyadék:
 

A hajszálvékony, maximum mikro karcoktól igen, de semmi mástól nem védenek. Egy vékony folyadékréteget felhelyezve, majd azzal áttörölve a kijelzőt és kész is, „fent is van a védőréteg”
Őszintén, ha valóban belegondolunk, magunk sem hisszük el, hogy egy valami amit rákenünk a kijelzőre, az majd megvédi a telefonunkat az ütésektől, leesésektől.
Igazán jó marketing szöveg, kevés mögöttes tartalommal, természetesen csillagászati áron.
Ezt inkább a placebo hatásnak gondolom, valakinek felkenik, és ő nem ejti ki a kezéből a telefonját és működik. Vagy inkább csak mert amúgy is vigyázott rá.

Tulajdonságai:

-drága

-nem véd a töréstől

-nem véd a karcoktól, maximum a mikro karcoktól

-felhelyesés során befolyhat a hangszóró nyílásába egyéb károkat okozva a készülékben

-nem ütésálló

-nem mattul viszont be

-nem túl tartós

-minden fajta kijelző típusra felvihető

-nem buborékosodik

-teljesen átlátszó, láthatatlan 

-nem jön fel a széleken

 

Remélem nagyjából sikerült egy kicsit átfogóbb képet alkotni a kijelzővédő fóliákról, és a döntés is egyszerűbb melyiket válasszuk a telefonunkra.

És ezek még csak a kijelzőt védő fóliák voltak, amiket nagyjából átvettünk. A későbbiek folyamán szót kell majd ejtsünk még a különböző hátlapi fóliákról, mert, hogy léteznek a telefonok hátlapijaira felhelyezhető fóliák is, illetve szóba fognak kerülni majd a kameravédő fóliák, amik a kamerák lencséjére helyezhetőek fel, hogy ne karcolódjanak és sokáig tökéletes képeket tudjunk készíteni velük.
Köszönöm, ha elolvastad, remélem tetszett az írás, és ha nem is feltétlenül tartalmazott új információt számodra, legalább nem volt unalmas.

 

 

Kijelzővédő fólia

Mint ahogyan a nevében is benne van, a kijelzővédő fólia védi a telefon kijelzőjét, a kisebb nagyobb karcolásoktól ütődésektől. Nagyon hasznos kiegészítő, mivel a használata során sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk a telefonunkat, mint nélküle. Minden telefon márkához különbféle kijelzővédő fólia tartozik. ( Apple, samsung, huawei, xiaomi és még sorolhatnánk..) Általában elmondható, hogy mindegyik készülékmárkára, csak a vele azonos típusú kijelzővédő fólia felel meg, de előfordul olyan is, hogy egy adott márkán belül, több készüléktípusra is felhelyezhető. Sőt, ritka esetben eltérő márkájú fóliát is fel tudunk helyezni egy készülékre, de ez igen ritka.

Többféle kijelzővédő fólia fajtát különböztethetünk meg. Léteznek az egészen egyszerű 2D-s üvegfóliák. Ezek semmilyen extra tulajdonsággal nem rendelkeznek, a kijelzőre felhelyezve védik azt a külső behatásoktól, ütődésektől, karcolásoktól. Nem biztosítanak teljes lefedettséget a kijelzőnek, néhány mm marad körben a kijelző szélei és a fólia között.

Ezeknél a kijelzővédő fóliáknál összetettebb biztonságosabbak a 3-4-5-6D- s üvegfóliák.  Róluk elmondható, hogy teljes egészében lefedik az egész kijelzőt, és lekerekített formájuknak köszönhetően, egy láthatatlan plusz rétegként simulnak rá a készülékek kijelzőjére. Így még nagyobb védelmet tudnak biztosítani a külső behatásokkal szemben.

A kijelzővédő fóliák felhelyezése nem igényel szaktudást, egy kicsit jobb kézügyességgel bárki meg tudja csinálni otthon is a felhelyezést. Viszont, ha biztosra szeretnénk menni, ne szégyelljünk kikérni telefonos szakember segítségét, így elkerülhetjük, hogy buborékos legyen a felhelyezett fólia, vagy apró porszemek maradjanak alatta, vagy pontatlanul legyen felhelyezve.

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink