Minőség, verhetetlen áron!

iPhone tok

Ne csak Te, a telefonod is legyen egyedi!
Gyere nézz körül és válogass a legkülönbfélébb iPhone tokok közül! 

Oldalak

Az iPhone 8-as szériától kezdve, mindegyik készülék üveg hátlappal rendelkezik, így azt gondolom, hogy biztonsági szempontól fontos, hogy egy megfelelő tokot válasszunk. Személy szerint, már régebben, még az üveg hátlapok megjelenése előtt is, fontosnak tartottam a telefonomat tokban használni.

Mind biztonsági szempontból, mind azért, hogy egyedi megjelenést kölcsönözzünk az iPhone-unknak már rengeteg féle tokot gyártanak. Többféle anyagból, színből, és funkció közül lehet már választani, csak azt kell eldöntenünk pontosan mire is van szükségünk.

Szeretnénk, hogy az iPhone tokunk csili-vili csajos, ragyogó, vagy köves legyen? 
Esetleg egy nagy robosztus iPhone tokot keresünk, olyat, amivel akár túrázhatunk vagy hegyet is mászhatunk?
Szeretnénk ha a telefontokunkkal egyben az iPhone töltése is meg lenne oldva?
Egyszerű legyen, vékony? Vagy inkább, nagy 3D vagy mese figurás?
Mindenre van már megoldás és mindegy milyet vásárolunk, a lényeg, hogy megvédjük iPhone-unkat a karcolásoktól, ütődésektől, és természetesen akár a töréstől is.

Ebben a bejegyzésben, kicsit elmerülünk a különböző iPhone tokokban, boncolgatjuk majd az egyes tokok előnyeit, hátrányait, hogy segítséget nyújtsunk a választás során, melyiket is rendeljétek meg az oldalról. J

Kezdjünk a legegyszerűbb iPhone tokkal:
 

Szilikon tok

Ahogy az imént is írtam, ez a legegyszerűbb, egyben legsokfélébb iPhone tok. 
Anyaga rugalmas szilokon, ami jól elnyeli a kisebb ütéseket, rendkívül könnyen felhelyezhető, nem tágul ki.
Az egyik legfontosabb szempontnak is tökéletesen megfelel, mégpedig, hogy anyagát tekintve nem csúszós, így nem esik ki a kezünkből folyton. 
Személy szerint nagyon szeretem ezeket a fajta iPhone tokokat, millió színben, színkombinációban megtalálhatóak. Legyen az az egyszínű, színátmenetes, mintás, mindenki megtalálhatja köztük a neki megfelelőt.
Előnyei:

-rugalmas

-elnyeli a kisebb ütéseket

-könnyen felhelyezhető

-nem tágul

-nem csúszik

-könnyen tisztítható

-millió féle változatban elérhető

-nem törik el

-megvéd a karcolásktól

 

Hátránya:

-nem mindegyik fajta tisztítható könnyedén

 

 

Műanyag tok

Ez egy már anyagából is adódóan jóval merevebb tok, mint a szilikon, így aztán könnyebben is törik. Kicsit óvatosabban kell bánni vele a le és felhelyezés során, de ha vigyázunk rá, ez is megfelelő védelmet tud nyújtani az iPhone-unk számra. Kicsit kevésbé vezeti el az ütéseket.
Figyelni kell, hogy megfelelően illeszkedjen a telefonunkra, viszont könnyen tisztítható, nem kell gyakran cserélgetni. A műanyag iPhone tokoknak is számos design-ja létezik, többféle színben elérhetőek, mindenki az ízlésének megfelelőt tud találni ezek között is.

Előnyei:

-keményebb anyagból készül

-merevebb

-stabilan tart

-pontosan illeszkedik

-rendkívül könnyen tisztítható

-rengeteg változatban elérhető

-megvéd a karcolásoktól

 

Hátrányok:

-kevésbé nyeli el az ütéseket

-nehezebb felhelyezhetőség

-könnyebben törik

 

 

Bőr tok

Itt pontosan azt kell érteni, ami le van írva. A bőr iPhone tokok rugalmasabb anyagból készülnek és finom bőrrel vannak bevonva, sajnos ez természetesen sokszor az árukban is megjelenik, viszont rendkívül elegánsak, igényesek és tartósak.
Finom tapintásúak, prémium minőséget, érzetet keltenek a használójukban. 

Előnyei:

-rugalmas anyag

-finom tapintás

-elnyeli a kisebb ütéseket

-megvéd a karcolásoktól

-elegáns megjelenést kölcsönöz

-egyszerű, könnyű felhelyezés

 

Hátránya:

- az igazi bőrből készült tok, kicsit talán drágábbnak tűnik a többi iPhone tokhoz képest

 

 

Bőr hatású tok

A bőr hatású tokok szintén az igényességet tükrözik, viszont barátságosabb áron.
Anyaguk általában rugalmas, és műbőrrel van bevonva ezért tartósak. Finom tapintásúak, prémium minőséget, érzetet keltve.

Előnyei:

-olcsóbb, mint a bőrből készült társa

-rugalmas anyag

-finom tapintás

-elnyeli a kisebb ütéseket

-megvéd a karcolásoktól

-elegáns megjelenést kölcsönöz

-egyszerű, könnyű felhelyezés

 

 

3D tok

Ezek azok a tokok, amik a látszat ellenére egészen jól meg tudják védeni a telefonunkat. Erős TPU szilikon anyagból készülnek. A nagy vastag tok rálóg a kijelzőnkre is, plusz a sarkokat is tökéletesen megvédik. Rendkívül egyedi megjelenést biztosítanak, felhelyezésük egyszerű, nagyon tartósak, így bátran ajánlom őket azoknak, akik rendesen igénybe veszik a telefonjukat, többször történik apróbb baleset, leejtés, odaütődés, és mindemellett szeretik a nagy figurás, feltűnő iPhone tokokat. 

Előnyei:

-rugalmas anyag

-vastag kialakítás

-rálóg a kijelző széleire így megvédi azt

-nagyon jól vezeti az ütéseket

-nagyon tartós

-egyszerű felhelyezés

-egyedi megjelenés

-rengeteg féle változatban elérhető

 

 

Defender tok

Az igazi pasis iPhone tok. Rendkívül masszív, erős védelmet nyújtó, általában erős műanyag és szilikon együttese. Mindenképpen azoknak ajánlom, akik fizikai munkát végeznek, szeretnek túrázni, vagy csak egyszerűen képtelenek vigyázni a telefonjukra. Na ez a defender ütésálló iPhone tok biztosan megteszi helyettük!
Könnyű felhelyezés, könnyű tisztíthatóság, extra erős védelem. Uraim kell még ezenkívül más? J

Előnyei:

-extra erős védelmet nyújt

-erős, masszív kialakítás

-ütésálló

-karcálló

-porálló

-könnyű felhelyezés

-könnyű tisztíthatóság

 

Jöjjenek a személyes kis kedvenceim, a kinyitható iPhone tokok, a flip tokok, ezek közül is elsőként a

 

 

Lefelé nyíló flip tok

Rendkívül hasznos kis kiegészítő. Minden oldalról védi a telefonunkat, ahogy a nevében is benne van, a kijelzőtől lefelé hajlítható a tok felső része. Női táskában ideális, megvédi a telefonunkat a karcolásoktól. Elegáns megjelenést kölcsönöz használójának.
Létezik belőle mágneses, tépőzáras illetve patentos fajta is.

Előnyei:

-teljeskörű védelem minden oldalról

-könnyű felhelyezés

-ütésálló

-karcálló

-porálló

-kijelzőt is védi

-elegáns megjelenés

 

 

Oldalra nyíló flip tok, könyvtok

Az igazi nagy kedvenc. J Másnéven mappatoknak is hívják. A telefontok eleje oldalra, könyv szerűen nyílik ki, így biztosít teljeskörű védelmet iPhone-unknak. Szintén a három variációban érhető el, patentos, tépőzáras vagy mágneses.
Általában ezek kitámasztható funkcióval is rendelkeznek, hogy kényelmesebben tudjunk videókat nézegetni a telefonunkon. Illetve a belső oldalon kártyatartóval, hogy a fontos iratainkat bármikor magunkkal tudjuk vinni a telefonunkkal együtt.
Szintén a táskában, zsebben hordást teszi biztonságosabbá, mert megvédi a zsebkarcoktól a kijelzőt és a táskában a bármihez való hozzá ütődéstől.

Előnyei:

-teljeskörű védelem minden oldalról

-könnyű felhelyezés

-ütésálló

-karcálló

-porálló

-kijelzőt is védi

-elegáns megjelenés

Ezek voltak az egyszerű, hagyományos, normális iPhone tokok. Jöjjön egy-két olyan darab, ami újdonságnak számít. Például a Magsafe képes iPhone tok, vagy a CamShield tok, magyarul a kamera védő/takarós iPhone tokok.

 

MagSafe képes tok

Kezdjük az elején, a MagSafe az egy Apple által „kitalált, kifejlesztett” töltési forma. A töltő egy mágnessel kapcsolódik a telefonunk hátlapjához, ahol a vezeték nélküli töltő helyezkedik el. 
Ugyebár, vannak az iPhone tokok, és nem feltétlenül mindegyik, vagy bármelyik képes átengedni ezt a töltés típust, mert túl vastag, túl nagy, mivel állandóan le-fel kell veszegetni a telefontokot, ezért túl macerás használni a vezetéknélküli töltést. 
Erre kínál remek megoldást a MagSafe képes iPhone tok, ugyanis magába a telefon tokba van beleépítve egy mágnes kör, ami a megfelelő helyre igazítja és a megfelelően tartja ezt a Magsafe töltőt, és így az folyamatos töltést tudj biztosítani a telefonunk számra., anélkül hogy le kellene tennünk azt egy vezeték nélküli töltőre.

 

 

CamShield tok

A CamShield típusú iPhone tok egy igazán ötletes telefontok. A lényege, hogy egy elcsúsztatható kis ablakkal védi a telefonunk kameráit. Amire szükség is van, mert a kamerák egyre nagyobbak, és nagyobb felületen helyezkednek el a telefonok hátlapján, így még nagyobb veszélynek is vannak kitéve.
Hiába a tökéletesen illeszkedő iPhone tok, ha a kameralencse szabadon áll, és egy óvatlanabb oda ütődés vagy leesés következtében megsérül, karcolódik vagy akár be is törik a lencsénk.

Pontosan ezt a problémát küszöböli ki a CamShield tok. Kemény műanyagból készülnek, egy könnyen elcsúsztatható, rugalmas kamera fedéllel, ami lehetővé teszi, hogy ha nem használjuk a kamerát, be tudjuk fedni, és ezzel megvédeni azt, az ütődésektől, karcoktól.

 

Mindezek mellett még fellelhetőek a piacon az övre csatolható, a belebújtatható és a zsák szerű iPhone tokok is, őket nem nagyon részletezném, ezek az első iPhone tokok illetve telefontokok közé tartoznak.


Nagyon elterjedtek viszont manapság a sportoláshoz használt tokok is mint a kar tok, és az öv tok. Mert ugye ki az, aki a telefonja nélkül indul bármerre, akár sportolni is? J

 

Kar tok

Ez nem is igazán iPhone tok, mindinkább egy használati eszköz, amivel könnyedén és probléma mentesen magaddal viheted a telefonodat egy-egy sportolás alkalmával.
Általában ezek a fajta tokok tépőzárral rögzíthetők, gumis pántjuk van, így könnyedén fel helyezhetők. 
Az a fajta kartok ami nálunk az oldalon elérhető, abba maximum 6 COL nagyságú telefon helyezhető könnyedén, praktikus, kényelmes viseletet biztosít, por és cseppálló. Ami azt jelenti, hogy egy kisebb esőtől megvéd, de azért ne áztassuk meg magunkat a nagy viharokban. Különben is, ki szeret szakadó esőben futni. J

Előnyök:

-egyszerű

-praktikus

-könnyű
-kényelmes

-könnyű a használat

 

 

A kartok mellett a másik közkedvelt telefon, iPhone tok, az öv tok.

 

Az öv tok

Mint ahogyan a neve is említi, ez egy öv szerűen használható, nem kifejezetten iPhone vagy telefon tok, inkább egy jól megválasztott kiegészítő sportoláshoz. Felcsatolható, gumis kialakításának köszönhetően kényelmesen használható és nem zavar minket sportolás közben.
A nálunk kaphatóak között megtalálható a két zsebbel ellátott, illetve az üvegtartóval rendelkező változat is, hogy a kezünket teljes mértékben szabadon tudjuk használni.

Előnyök:

-egyszerű

-praktikus

-könnyű
-kényelmes

-könnyű a használat

 

 

Köszönöm, ha elolvastad. Remélhetőleg sikerül egy összefogóbb képet alkotnom számodra az iPhone tokok világában, vagy ha nem is legalább szórakoztál egy kicsit. J
Személyes véleményem, hogy mindegy milyen iPhone tokot használ az ember, csak használjon. Szerintem fontos kis kiegészítő, és rendkívül praktikus és megfelelő védelmet nyújt bármelyik amelyikre esik a választásod.

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink