Minőség, verhetetlen áron!

Töltők,  adatkábelek

Nem mindegy milyen töltőt és adatkábelt használsz! Hiába a kedvező ár, de ha nem a gyártó által előírt specifikációjú termékeket használod, nem, hogy, nem lesz meg a várt eredmény. Sőt! Jobbik esetben, „csak” lassan fog tölteni a telefonod, de sajnos előfordulhat az is, hogy egy rosszul megválasztott „akciós” termék tönkre teheti a készüléked akkumulátorát, vagy akár az egész készüléked is! Vigyázni kell tehát, hogy egy adott készüléktípushoz megfelelő töltőt és kábelt használjunk.

Többféle adatkábelt különböztethetünk meg, USB, lightning és átalakítók, és többféle funkciókat láthatunk el velük. (telefontöltés, gyorstöltés, adatátvitel) Nem mindegy az sem, hogy melyiket mire használod. Pl.: van egy gyorstöltésre képes töltő fejed, és van egy adatkábel. Mégsem tölt gyorsan a telefon. Mi lehet a hiba? Igen, az adatkábel. Ha a kábeled nem képes a gyorstöltés funkció ellátására, akkor mit sem érsz a gyorstöltőddel. Be kell szerezni tehát a megfelelő adatkábelt is hozzá. 

Az USB-nek is különböző típusai és különböző szabványai léteznek, csak hogy „egyszerű” legyen.   USB 2.0 , USB 3.0 és 3.1 , USB 4.0, ..  Mini USB, Micro USB 2.0 és 3.1 , és USB A, B, C…
Talán amit kiemelhetek közülük, hogy az USB Type C, vagy egyszerűbben az USB C. Ez a típus már kétféleképpen is bedugható, megegyezik a mérete a Micro USB-vel, és mindkét irányba tudnak tölteni.  Az USB C-k már általában támogatják a gyorstöltést, így a megfelelő támogatású töltőfejjel elérhetővé válik.

A lightning kábel, ez csak az Apple termékekkel kompatibilis, a másik végén USB 2.0 található, így a töltőfejhez  és könnyedén csatlakoztatható akár a számítógéppel is.

Az átalakítók, mint ahogy a nevük is tükrözi, arra szolgálnak, hogy használatuk lehetővé tegye az egyik csatlakozótípus kompatibilitását egy másikfajtával.

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink