Minőség, verhetetlen áron!

Megjelent az Android 8.0 Oreo

Megjelent a legújabb frissítés az Android operációs rendszert használó készülékekre, mi pedig össze szedtük az újdonságokat. Az Android 8.0 Oreo egyébként külsőleg nem sokat változott a Nougathoz képest, de rengeteg kisebb-nagyobb újítást tartalmaz, ezekből szemezgetünk most.

1, Gyorsabban tölt be a rendszer és az alkalmazások működése is gyorsabb lett:
Az Android Oreo révén elvileg fele annyi idő alatt feláll a rendszer a bekapcsolástól számítva Google optimalizációjának köszönhetően, mint a 7.0 - Nougat esetében és az alkalmazások is hamarabb töltődnek be.

2, Jobb készenléti és üzemidő.
Bár ez függ az adott készülék akkumulátor kapacitásától is, de az Android 8.0 - Oreo szoftveresen optimalizálja a háttérben futó alkalmazásokat, így kímélve a telepet és meghosszabbítva a készenléti és üzemidőt.

3, Új értesítési jelzések.
A 7.0 verzióban, jelentek meg az összekapcsolt értesítések, az új Android 8.0-ban ezt tovább finomítva, bevezetésre kerültek az értesítési csatornák. Ez egy újfajta csoportosítást takar, amelynek köszönhetően együtt tudjuk kezelni a hasonló értesítéseket.

4, PIP - Kép a képben funkció.
Az új szoftver már támogatja a PIP (Picture in picture) módot, ami az ablakos alkalmazásfuttatás egy speciális formája. Ennek például egy videó nézése közben lehet nagy előnye, ha netán egy üzenetre szeretnénk válaszolni, vagy csak egyszerűen böngésznénk az interneten úgy, hogy közben a videót sem szeretnénk figyelmen kívül hagyni.

5, Automatikus Wi-Fi-re kapcsolódás.
Ez a funkció többek között automatikusan bekapcsoljon a Wifit, ha egy megbízható hálózat közelébe (pl, haza) érünk.

Lényegében, ezek jelenleg a leg kiemelkedőbb frissítések, az Android 8.0 Oreoban, de ahogy ez szokott lenni, biztos jönni fognak még a kisebb-nagyobb hibajavítások ahogy a felhasználók által beérkeznek az első impulzusok.

Fontos továbbá, hogy egyenlőre csak a Google által gyártott, Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P és Nexus Player készülékekre érhető el az Android Oreo frissítés. A legújabb Sony csúcsmobilok is ezzel a rendszerrel érkeznek de ezek még csak előrendelhető státuszban vannak bizonyos régiókban. A gyártói frissítések valamikor az ősz folyamán indulnak meg kezdve a frissebb csúcsmobilokkal. A régebbi készülékeknél, sajnos nem számíthatunk egyhamar, hogy elérhető lesz rájuk a frissítés.

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink