Minőség, verhetetlen áron!

iOS 12 újdonságok

A hét elején elérhetővé vált a 2018-as friss (OS) operációs rendszer az Apple mobilkészülékekre. Minden egyes új szoftvert, több hónapos tesztidőszak előzi meg, hogy mire az Apple őszi eventjén bejelentik, addigra a hibák kijavításra kerüljenek. Nézzük milyen újdonságokat ad nekünk az iOS 12.

- Gyorsaság

A régebbi készüléket birtokló felhasználók, bizonyára ennek a funkciónak örülnek a legjobban, ugyanis az utóbbi OS verziók minden egyes frissítéssel egy kicsit lassabbá tették a készülékeket, de ennek most vége! Az Apple az iOS 12-vel minimum 40%-os gyorsulást ígér az iPhone 6 és annál újabb készülékeknél. Míg a lezárt képernyőről elindított kamera app, akár 70%-al is gyorsabb lehet. Király!

- Képernyőidő korlátozása

Ahhoz, hogy ne lógjuk egész nap a mobilunkon, az Apple megalkotta a Képernyőidő nevű appot, mely a telefonhasználati szokásokat elemezve ad kimutatást arról, mennyi ideig, mire használjuk a mobilt, és akár be is korlátozhatjuk, hogy melyik applikációt hányszor nyithatjuk meg egy nap. Ráadásul a nap végén, szép színes kimatatásokat is kapunk, hogy lássuk, mi az ami elveszi az időnk javarészt a mobilhasználat közben.

- Csoportos FaceTime

Mostantól akár egyszerre 32 ember is lehet a beszélgetésben. Az éppen beszélő személy képe pedig automatikusan nagyobbra nő, amikor az illető beszél. A csoportos FaceTime hívást rögtön az Üzenetek appból el lehet indítani, vagy pedig később is bármikor lehet csatlakozni egy már folyamatban lévő híváshoz.

- Memoji

Tavaly még nem igazán tudtuk hova tenni az Animoji-k szerepét, de ezen felbuzdulva az Apple, az iOS 12-ben továbbfejlesztette. A Memoji egy teljesen új típusú Animoji, iPhone X, Xs, Xs Max és Xr esetén. Mostantól könnyedén létrehozhatunk saját Memojit, ami megegyezik a személyiségünkkel és a hangulatunkkal is, ráadásul mostantól már a nyelvünket is nyújtogathatjuk benne.

- Csoportosított értesítések

Az iOS 12 nagyon jól átdolgozott értesítési rendszerrel érkezik, amelynek egyik újítása, hogy végre csoportosítva is képes lesz megjeleníti a beérkezett üzeneteket a zárolt képernyőn. Így a rengeteg levél, SMS, vagy Facebook értesítő, egyetlen blokkban tud szerepelni, melyre rábökve lenyitható az összes üzenet, s ugyanígy vissza is zárhatók csoportba.

- Mérés app

A kiterjesztett valóságnak köszönhetően, melyet az Apple szintén az iOS 11-ben kezdett el fejleszteni, kapunk egy új applikációt az iOS 12-ben melynek Mérés a neve. Eme app megnyitásával és a kamera app segítségével, digitális mérőszalagot kapunk, mely egész pontosan mér.

Ezek a főbb újdonságok, de természetesen rengeteg apróbb frissítést és javítást is tartalmaz az új rendszer, mely megkönnyíti és meggyorsítja a mindennapjainkat. Az iOS 12 letöltését mindenki saját felelősségére töltse le készülékére.

Támogatott eszközök - iPhone:

iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s

Támogatott eszközök - iPad:

12,9" iPad Pro (2. generáció)
12,9" iPad Pro (1. generáció)
10,5" iPad Pro
9,7" iPad Pro
iPad (6. generáció)
iPad (5. generáció)
iPad Air 2
iPad Air
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2

Támogatott eszközök - iPod:

iPod Touch (6. generációs)

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink